Omgeving

 

De monniken van het klooster in het dorp Almenum groeven grachten om de handelsvaart beter mogelijk te maken. De buurt ten westen van Almenum, Harlingen, werd daardoor zó belangrijk dat deze stadsrechten kreeg. Men breidde uit in noordelijke richting, zodat de Noorderhaven de Binnenhaven wordt, die hij nu nog is. De Zuiderhaven kreeg het karakter van marinehaven.

De vergroting van de Noorderhaven en de aanleg van de Zuiderhaven vormen belangrijke onderdelen binnen de staduitbreidingen. Rondom de havens komen koopmanswoningen, pakhuizen, opslag en werfterreinen tot stand, terwijl binnen de uitbreidingen ook veel arbeiders woningen werden gebouwd. Wilt u een ligplaats in een van deze historische havens ga dan verder naar contact.

Harlingen is dan ook een (zee)havenstad waar altijd wat te beleven valt. De stad is goed bereikbaar over de weg, water en het openbaar vervoer. In een decor van vele monumenten is het goed toeven in de restaurants, op de terrasjes, in de kroegen, op het strand, aan het water en nog veel meer.

Hieronder een selectie van evenementen in Harlingen:

Kampioenschap sloeproeien 

De vlootdag

HT Roeirace

HT Zeilrace

Tall Ships Race

DONG Energy Solar Challenge

Harlingen ongeschut

Visserijdagen

Brandarisrace

Nationale Waddenrace

Elf Steden Oldtimer Rally

Open monumentendag

Meer: http://www.harlingenboeit.nl/agenda