Harlingen

Watersportcentrum De Leeuwenbrug B.V. is de eigenaar van de jachthavens in het centrum van Harlingen. Deze hebben een capaciteit van ongeveer 100 passanten plaatsen en 92 vaste plaatsen.

Noorder- en Zuiderhaven

De haven is verdeeld in de Noorder- en de Zuiderhaven. Beide zijn getijdehavens; de Noorderhaven is geschikt voor schepen met een diepgang tot 2.20m en de Zuiderhaven is voor de grotere en dieper stekende schepen.

Bij een getij van nap >1.10m sluiten de hoogwater deuren. De sluitingsduur is gemiddeld 1 uur voor tot 1 uur na hoogwater, afhankelijk van de wind (aanlandige wind = opstuwing).

 

Passanten:

  • Vrije boxen kunnen worden gebruikt door passanten en worden aangegeven door een groen bordje; staat een box op rood dan is deze niet beschikbaar en mag men aan de kade afmeren.
  • Op de steigers en de kades is 230V en drinkwater beschikbaar.
  • In beide havens ligt er een sanitaire unit en zijn er rondom de haven vuilcontainers geplaatst. De benodigde codes zijn bij de havenmeester te verkrijgen.
  • Brandstof is verkrijgbaar in de buitenhaven.

Omgeving:

Door de unieke ligging van de jachthaven midden in het centrum van het schitterende Harlingen, een van de oudste steden van Nederland, zijn winkels zoals supermarkt, bakkers, watersport en diverse zeer gezellige eet- en drinkgelegenheden op loopafstand bereikbaar.

Harlingen is een uitstekende uitvalbasis voor een tocht over de wadden en naar haar eilanden of verder, maar ook is het binnenland van Friesland d.m.v. het Van Harinxmakanaal direkt te bereiken. Door de ruime ervaring opgedaan in het verleden is de havenmeester in staat op uw meeste vragen over het wad en ruim vaarwater, antwoord te geven. met de omgeving buiten de haven, dus ook voor de leukste recreatie tips kunt u bij hen terecht.